Perheiden tarinat

Sofian tarina

Pitkän odotuksen jälkeen 1.9.2011 syntyi tyttäremme Sofia. Siitä meidän sairaalamatkamme alkoi. Jo raskausaikana selvisi että lapsellamme on sydänvika, joka vaatii tahdistimen. Lisäksi myös tiedettiin että Sofian suolistoon pitää tehdä leikkaus heti syntymän jälkeen. Eihän sitä silloin vielä osannut aavistaa mitä kaikkea eteen tulee ja olit vielä pieni keskoslapsi. Miten me tästä kaikesta selvitään mutta ei ollut kuitenkaan muuta vaihtoehtoja kuin luottaa hyvään hoitoon. Eihän meille paljon alkuun toivoa annettu että sinä selviäisit. Sofia siirrettiin Turusta Helsingin lastensairaalaan vuorokauden ikäisenä.

Lue lisää »

Milan perheen tarina

”Syyskuisena perjantaina, puolitoista vuorokautta vauvan syntymän jälkeen, maailma romahti ja meistä tuli sydänlapsen vanhempia ja samalla kaikille tuli äkkilähtö Helsinkiin. Ikinä ei ollut tarvinnut miettiä mitään tällaisia kuvioita. Huoli oli valtava vauvasta ja siitä, mistä me vanhemmat saadaan katto pään päälle 500 km päässä kotoa. Vauva lähti jo ambulanssilla matkaan, me paria tuntia myöhemmin perässä. Juuri ennen lähtöä KYSin hoitajat kertovat, että meille oli järjestynyt paikka Ronald McDonald Talolta, ihan sairaalan viereltä. Huh. Sitten lähdettiin kohti tuntematonta… Puolen yön jälkeen oltiin perillä ja mikä helpotus oli nähdä ihana ja rauhallinen ”mäkkitalon” idylli! Meillä on nyt hyvä olla majapaikassa, kun vaan saadaan tietää voidaanko vauva pelastaa!

Lue lisää »

Ronald McDonald Talosta löytyi rauhaa ja vertaistukea – Jannika Itäsen matka vei auttajasta asukkaaksi

Kun Jannika Itänen järjesti Onnenpäivä-tapahtumaa Ronald McDonald Talon hyväksi vuonna 2010, ei hän arvannut olevansa Talon asukas muutamaa vuotta myöhemmin. Talon rauhallinen, kodinomainen ympäristö teki sydänvikaisen pojan perheen elämän sairaala-aikana helpommaksi. – Koin Ronald McDonald Talon ihanana paikkana, Jannika kertoo.

Lue lisää »

Perhe pohjoisesta

”Olemme perhe Napapiirin paremmalta puolen (siis pohjoispuolelta). Meidän perheessä on 4 jäsentä: 2 tyttöä, äiti ja iskä. Jenna tyttömme sairaus vuonna -99 toi meidät LNS:aan, silloiset Helsingin reissut asuimme potilashotellissa.

Sairaalassa osastolla kuulimme rakenteilla olevasta ”Mäkkäri-talosta”. Käyntimme LNS:ssa tihenivät ja saimme Talolta aina yöpaikan. Meidän kohdalla talot valmistuivat ”kreivin” aikaan, taisimme olla Talossa ensimmäiset asukkaat.

Lue lisää »

Iitan tarina

”Mie oon Iita. Synnyin Helsingissä Lastenklinikalla. Minulta puuttui syntyessäni pallea lähes kokonaan. Minun ei olisi pitänyt pystyä hengittämään ilman hengityskonetta, koska pallea on tärkein hengityslihas varsinkin vauvoilla. Tilanne oli näin hyvin harvinainen ja lääkärit ja vanhempani olivat huolissaan tulevaisuudestani. Viikon ikäisenä sain leikkauksessa paikan puuttuvan palleani tilalle. Kahden viikon iässä kehooni alkoi kertyä nestettä ja tilanteeni meni kriittiseksi. Silloin minut kastettiin Iitaksi.

Lue lisää »

Berättelsen om Julia

”Det är början av november och sen kväll när jag vandrar i regnrusket, efter en helt vanlig 13 timmars dag på Barnkliniken. Så obeskrivligt skönt känns det att få stiga in i stugvärmen i det blåa Ronald McDonald Huset. Att bara få sätta sig ner med dagens tidning och varva ner med en temugg och en smörgås. Hinner ännu lägga i en tvättmaskin samt kolla mailboxen innan det är dags att gå och lägga sig.

Lue lisää »