Perhe pohjoisesta

”Olemme perhe Napapiirin paremmalta puolen (siis pohjoispuolelta). Meidän perheessä on 4 jäsentä: 2 tyttöä, äiti ja iskä. Jenna tyttömme sairaus vuonna -99 toi meidät LNS:aan, silloiset Helsingin reissut asuimme potilashotellissa.

Sairaalassa osastolla kuulimme rakenteilla olevasta ”Mäkkäri-talosta”. Käyntimme LNS:ssa tihenivät ja saimme Talolta aina yöpaikan. Meidän kohdalla talot valmistuivat ”kreivin” aikaan, taisimme olla Talossa ensimmäiset asukkaat.

2002 helmikuussa Jennalle tehtiin sydänsiirto. Saimme koko perhe olla Talolla yöt, päivät vietimme osastolla. Tästä ajasta olemme erityisen KIITOLLISIA, että Talot ovat olemassa!
Koitti Pääsiäinen -02 ja pääsimme koko perhe lähtemään kotiin, kerkesimme vielä nauttia sen kevään mahtavat hiihtokelit.

Kuljimme alussa kontrolleissa hyvin tiiviisti ja aina yösija löytyi Talolta. Aikaa kului ja kontrollit olivat enää kerran vuodessa, soitto osastolle ja yöpaikka oli Talolle sillä sovittu.

Alkutaipaleelle mahtui myös TV esiintyminen, kun MTV3 Huomenta Suomi teki juttua Taloista. Kyllä meinas pohjoisen poikaa ja tyttäriä pikkusen jännittää. Niin ja Talon avajaiset, mahtava tapaus, Kirka lauloi Vihreän Talon parvella, Klaus Thomasson imitoi, oli Ratsupoliisit ja huikea ilotulitus. Vuosia kului ja oli hurahtanut 10 v. Talojen avajaisista. Saimme kutsun juhliin, joihin lähdimme todella otettuina koko perhe – oli MAHTAVAT 10 v. juhlat.

Näiden vuosien aikana olemme tavanneet Talolla monta kohtalokaveria ja saaneet ystäviä ympäri Suomen.
Parasta Talolla asumisessa on just sairaalan läheisyys, muiden asukkaiden kanssa käydyt keskustelut, koska kaikille on yhteinen asia – lapsen sairaus. Enkä voi koskaan olla liikaa kehumatta Talon mahtavaa henkilökuntaa.

Nyt tänä päivänä meidän Jenna on 21 v. lähihoitajaksi valmistunut ja jatkaa opintoja sairaanhoitajaksi, jotta voi itse joskus olla auttamassa muita sairastavia.

Kaikkea hyvää Talolle!

Meillä olis tarkoitus käydä tässä joskus kattomassa uutta LASTENSAIRAALAA ja samalla käydään kyllä Taloilla. Saatama met poka senki tehä, sole mikhään.”

IHMEITÄ EI TAPAHDU, NIITÄ TEHDÄÄN!!!

T: Jenna, Jonna, Tuula ja Juha