FI | EN

Suuri arvoseminaari

5.5.2022 klo 8.30-12.30 Pikku-Finlandia

Ronald McDonald Talo avattiin pitkäaikaissairaiden lasten perheille Vähä-Meilahden alueella 14.3.2002 – lähes 20 vuotta sitten! Näiden vuosien aikana talot ovat majoittaneet jo 9000 perhettä.

HUS Uudessa lastensairaalassa hoidetaan keskitetysti vaativaa erikoissairaanhoitoa tarvitsevia pieniä potilaita. Oman kodin ollessa kaukana Ronald McDonald Talo mahdollistaa koko perheen sisaruksineen lähelle sairasta lastaan. Missään muualla lapsi ei tarvitse niin paljon perhettään kuin sairaalassa.

Haluamme juhlia talojen 20-vuotista taipaletta järjestämällä Suuren arvoseminaarin, johon kutsumme teidät kaikki mukaan! Seminaarissa kuulemme puheenvuoroja meille tärkeistä arvoista kuten empatiasta, vastuullisuudesta ja yhdenvertaisuudesta. Kaikki lipputulot menevät lyhentämättöminä talojen ylläpitämiseen ja perheiden viihtyvyyden lisäämiseen.

Arvoseminaarin suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tapahtuman tukija
Jari Petäjä, HUS Toimialajohtaja – Lasten ja nuorten sairaudet

Lapsi tarvitsee vanhempaa sairauden hetkellä

Lapsella tulee aina olla oikeus vanhempien ja muiden läheisten läsnäoloon sairauden hetkellä. Tämä on kantava ajatus kaikessa Uuden lastensairaalan toiminnassa. Sairaalassamme perhe saa olla yhdessä. Vanhemmat voivat olla mukana kaikissa tiloissa ja toiminnoissa ympäri vuorokauden. Vuodeosastoilla vanhempi voi yöpyä lapsen huoneessa ja leikkaus- ja anestesiaosastolla lapsen kanssa saa olla nukahtamiseen asti leikkaussalissa.

Vaikka pyrimme Uudessa lastensairaalassa siihen, että lasten ja perheiden sairaalassaoloaika olisi mahdollisimman lyhyt, ei tämä aina ole mahdollista vakavan sairauden kohdatessa. Sairaalassamme hoidetaan potilaita kaikkialta Suomesta ja kaukaa tulevilla perheillä tulee olla yhtäläinen oikeus olla sairaan lapsen tukena pitkiäkin aikoja. On äärimmäisen tärkeää, että meillä on mahdollisuus tarjota yhteistyökumppanimme Ronald Mc’Donald Talon kautta potilasperheille kodinomainen majoitusvaihtoehto kauniissa ympäristössä, jossa koko perhe voi majoittua.

Yhteistyömme on jatkunut saumattomasti näiden 20 vuoden ajan, jonka Ronald Mc Donald Talo on ollut olemassa. Vertaistuki, talojen tarjoama rauha ja mahdollisuus elää arkea joskus kuukausienkin ajan ovat korvaamattomia voimavaroja perheille vaikeissa tilanteissa. Kun vanhemmat voivat hetken hengähtää, he jaksavat tukea lasta ja olla hänen rinnallaan.

Vaikka maailma muuttuu, ihmisten perustarpeet pysyvät. Niistä huolehtimalla autamme perheitä jaksamaan.

Seminaarin puhujat

Jussi Herlin, hallituksen varapuheenjohtaja KONE Oyj

Arvot tunteiden alla

Hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin jakaa kokemuksiaan KONEen strategian muotoilusta ja omia oppejaan välittämisestä yritysmaailmassa.

Miten tunteet näkyvät työelämässä ja strategiatyössä 2020-luvulla? Määrittävätkö arvot käytöstämme vai toisinpäin? Miten empaattisuutta voi oppia?

Kaisa Hietala, hallitusammattilainen

Kaksi sanaa samassa lauseessa – kannattavuus ja vastuullisuus

Hallitusammattilainen Kaisa Hietala äänestettiin Exxon Mobil öljy-yhtiön hallitukseen historiallisen aktivistikampanjan saattelemana. Miksi ympäristötieteilijä ja kokenut bisnesvaikuttaja rikkoo rajoja ja uskoo teollisuuden sisältä tapahtuvaan muutokseen?

Jättiläisyrityksillä teollisuudessa on jättiläismäiset ongelmat edessään. Vastassa on luonto, jota ihminen ei voi ohjelmoida eikä käskeä. Ilmastonmuutos on jo yleinen huolenaihe länsimaissa, mutta luontokato on vasta nostamassa päätään. Kaisa puhuu siitä, kuinka tärkeää on tuoda kannattavuus ja vastuullisuus samaan lauseeseen ilman vastakkainasettelua.

Emilia Vuorisalmi, lääkäri

Rakkaus on lääkkeistä voimakkain

Emilia Vuorisalmi on lääkäri, yrittäjä ja kirjailija, joka puhuu yleisöille kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, luovuuden voimasta, rohkeudesta ja uskosta omiin unelmiin.

Miten jokainen meistä voi valjastaa rakkaushormonien supervoimat käyttöönsä kestävästi parisuhteessa tai ilman. Miksi pelko on rakkauden pahin vihollinen ja miten hallita pelkoja? Miksi rohkeus, arvot ja empatia ovat avainasemassa niin johtamisessa kuin paranemisprosessissa.

Thomas Zambra, liiketoiminnan kehitysjohtaja, hallituksen jäsen, Moomin Characters Oy Ltd

Rohkeus, rakkaus ja yhdenvertaisuus kompassina

Yrityksen kolmatta sukupolvea edustava Thomas Zambra puhuu siitä, miten Muumi-tarinoiden arvot auttavat nykypäivänä johtamaan taiteen ja liiketoiminnan rajapisteessä toimivaa, kansainvälisesti kasvavaa yritystä.

Miten tarina voi johdattaa yritystä oikeaan suuntaan? Tove Janssonin luoma, humanistisiin arvoihin pohjautuva Muumi-tarinoiden maailma on ihastuttanut kaikenikäisiä ihmisiä ympäri maailman pian jo 80 vuoden ajan. Jansson perusti tarinoiden suosion kasvaessa veljensä Larsin kanssa Moomin Characters -yhtiön jo 1950-luvulla, ja yhtiö on edelleen perheen omistuksessa.

Tapahtuman moderaattori: André Noël Chaker, hallituksen puheenjohtaja MySpeaker

André Noël Chaker, positiivisesti ainutlaatuinen puhuja, on kanadalaissyntyinen juristi, entinen Veikkauksen johtaja sekä teknologian ja urheilubisneksen moniottelija. Kahdenkymmenenviiden Suomessa vietetyn vuoden kuluessa hänestä on kuoriutunut esiin myös ”bisnesantropologi”.

André luennoi muun muassa menestyskirjansa teeman ”The Finnish Miraclen” pohjalta suomalaisuuden ja liike-elämän menestyksen yhteydestä ja siitä, kuinka omaperäiset kansalliset arvot ja toimintatavat ovat antaneet Suomelle kilpailuedun. André on seurannut suomalaista tekemistä tarkalla silmällä, eikä unohda puheissaan kehityskohteitammekaan.

Kuulijat liike-elämän, kulttuurin, urheilun ja politiikan huippunimiä myöten ovat kiittäneet ja ylistäneet Andréta haltioissaan sekä puhuttelevasta sisällöstä että karismaattisesta esiintymisestä. André Noël Chaker on puhuja, joka saa yleisönsä innostumaan, nauramaan ja joskus jopa laulamaan!

Yhteistyössä