Hallitus

Hannu Wiinikainen,
hallituksen puheenjohtaja

McDonald´s yrittäjä Hannu on myös ollut mukanamme jo pitkään, alkuaikoina mm. kummiurheilijan roolissa sekä Kesäneppis-tapahtuman järjestäjänä.

“Tuen kokemuksellani ja osaamisellani toimintamme kehittämistä taloudellisesti kestävämmälle pohjalle, vastaamaan yhä paremmin perheiden tarvetta – tukea omaa lastaan sairaalassa.”

Katja Laine

Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toiminnanjohtajana toimiva Katja on ollut RML:n hallituksen jäsen jo yli 15 vuoden ajan edustaen hallituksessa säätiön suurimman potilas-/asiakasryhmän, synnynnäisesti sydänvikaa sairastavien lasten perheitä.

”Ronald McDonald Lastentalosäätiö on erityisesti meille sydänvikaisten lasten perheille muodostunut vuosien saatossa kultaakin arvokkaammaksi turvasatamaksi. Olemme olleet yhdistyksenä mukana säätiön toiminnassa sen ensihetkistä lähtien. Kaikkien synnynnäisesti sydänvikaisten lasten leikkaushoito on keskitetty Helsingin Uuteen lastensairaalaan asuipa sydänperhe sitten Tampereella taikka Ivalossa. Joskus sairaalajakso saattaa venyä päivien sijasta venyä viikoiksi tai jopa kuukausiksi. On sanomattakin selvää, että tuollaiset jaksot ovat niin henkisesti kuin taloudellisestikin äärettömän raskaita taakkoja kannettavaksi ja RML:n Talon suoman majoitusmahdollisuuden avulla, nuo hetket on hivenen helpompia käydä läpi. RML Talo on koti ja turvapaikka silloin kun oma koti on kaukana. On upeaa, että Talolla on mahdollista pysyä edes näennäisesti kiinni arjessa myös perheenä. Omalta osaltani haluan olla mukana kehittämässä Talon toimintaa ja tuoda esille erityisesti asukasperheiden kokemuksia.”

Petra Marjamaa

HUS Uudessa lastensairaalassa ylihoitajana toimiva Petra on tärkeä yhteytemme sairaalaan.

“Lapsen sairastuminen vaikuttaa koko perheeseen. RML tarjoaa lähellä Uutta lastensairaalaa rauhallisen paikan perheelle ja samalla hoidossa oleva lapsi saa vanhemmat lähelleen. Toinen vanhemmista voi myös yöpyä sairaalassa. Perheellä on mahdollisuus joustavasti miettiä parhaita ratkaisuja etenkin, jos hoito sairaalassa on pitkäaikaista. Olen tuonut työssäni hoitajille tietoa RML:n toiminnasta ja olemme aloittelemassa myös laajempaa yhteistyötä  Uuden lastensairaalan henkilökunnan ja RML:n kanssa. Hoitohenkilökunnan on hyvä tuntea RML:n toiminta sekä perheen että lapsen kannalta.”

Petri Munkki

Asiakaskokemuksen, palvelumuotoilun ja digitaalisten konseptien kehittämisen ammattilainen on myös valmis tarttumaan maalauspensseliin tarvittaessa!

“Sairaan lapsen perheen tukeminen kodinomaisella ympäristöllä on ihan parasta mitä voi ihminen tehdä.”

Krista Poitsalo

Jo muutaman vuoden ajan Krista on edustanut pitkäaikaista kumppaniamme hallituksessamme tuoden erittäin tärkeää osaamista mukaan arkeemme.

“Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy, tuttavallisemmin Dittis, on ollut RML:n pro bono -kumppani jo säätiön perustamisesta lähtien. Dittis tukee ilolla RML:n pitkäjänteistä työtä perheiden hyväksi. Taloista huokuu lämpö ja kodinomaisuus. Tuntuu tärkeältä olla osaltani mukana tukemassa toimintaa, joka mahdollistaa perheiden yhdessäolon vaikealla hetkellä ja toivottavasti tarjoaa paikan levätä ja hengähtää sekä saada vertaistukea myös muilta samassa elämäntilanteessa olevilta.

Omalla asiantuntemuksellani tuen erityisesti RML:n hyvää hallintoa ja edustamani organisaation voimin avustaa mahdollisissa juridista arviota edellyttävissä asioissa. Vapaa-ajallani liikunnan ja ulkoilun lisäksi olen hiljattain innostunut kaupunkiviljelystä, ja minut löytääkin usein ystäväporukkamme yhteiseltä viljelypalstalta.”

Heli Ryhänen

Urheilullinen Heli on ollut hallituksemme jäsen jo vuodesta 2006 alkaen, Food Folk Finlandin viestintäjohtaja tuo hallitukseemme vahvan viestintäosaamisensa ja pitää huolta yhteydestämme McDonald´s-ravintoloihin ympäri Suomea.

“Talo tarjoaa sairaan lapsen vanhemmille ja sisaruksille kodinomaisen paikan, jossa he voivat asua sairaan lapsen lähellä. Talossa asuvat muut perheet ovat samassa elämäntilanteessa ja tarjoavat toisilleen erittäin tärkeää vertaistukea.”

Marko Sauren

Jo 34 vuotta “kultaisten kaarien” alla viihtynyt Marko on toiminut yrittäjänä viimeiset 5 vuotta. Hänen kädenjälkensä on näkynyt niin keittiössämme piparitalkoissa kuin pihatalkoissakin mm. haravan varressa.

“Minulle on tärkeää, että voimme auttaa lapsiperheitä heidän kaikkein vaikeimpien aikojen aikana. Sairaan lapsen hoitaminen ja sen elämän jakaminen on jo muutenkin todella raskasta. Me voimme hiukan helpottaa tuota raskasta arkea tarjoamalla todella lämminhenkisen paikan asua ja nukkua.”

Anne Soininen

Hallituksemme uusin vahvistus Anne on muutosjohtamisen ja ICT:n vahva osaaja. Säätiömme ja Talomme ydintehtävän kautta välittäminen ja empatia tekivät Anneen vaikutuksen ensikäynnillä luonamme. Neljän jo aikuistuneen nuoren äitinä perhe on hänelle tärkein.

“Toiminnassa elämän perusasioiden äärellä oleminen, kyky tukea perheitä lasten sairauden aikana kodinomaisella tavalla ja arjen toimivuuden mahdollistaminen perheen elämäntilanteen haastavalla hetkellä ovat asioita, joita haluan tukea. Hallitustyössä etenkin digitaalisen kehitysmatkan edistäminen on vahvuuteni. Vapaa-ajalla harrastan historiaa, liikkumista eri muodoissa, designia ja käsitöitä.”

Mikael Tuompo

HAVI konsernina tukee globaalisti RMHC/RML työtä monissa eri maissa.
Mikael omaa pitkän kokemuksen toiminnastamme, hän toimi mm. noin kymmenen vuoden ajan asiamiehenämme pro bonona.

“Voi vain kuvitella miten tärkeää perheiden on saada jossain ’hengähtää’ – kaukana kotoa, huolet mielessä. Lisäksi Talojen sijainti Uuden lastensairaalan lähellä, kodikkuus ja vertaistuki muilta perheiltä siinä elämäntilanteessa lienee ’helmimahdollisuus’. Upea henkilöstö on Talolla hoitanut arjen operatiivisen toiminnan, olen omassa roolissani keskittynyt strategia- ja resurssikysymyksiin (mm.kehittämis-, budjetti- ja henkilöstöasiat) sekä yhteydenpitoon kansainväliseen kattojärjestöön.”

Trina Törnqvist

Perhekeskeisen Trinan taustat ovat myös McDonalds-maailmassa, nykyisin hän toimii kumppanimme Meiran kansainvälisen liiketoiminnan kehityspäällikkönä. Trina on ollut mukana säätiön toiminnassa ensiaskelista alkaen, mm. kirjoittaen huoneidemme nimikylttejä käsin.

“Minut jo alkujaan hurmasi ajatus toiminnasta, jossa autetaan perheitä selviämään niistä kaikkein vähiten odotetuista tai toivotuista hetkistä, jolloin perheen lapsi sairastuu vakavasti. Nämä hetket tulevat elämässä vastaan yleensä äkillisesti, ja silloin täytyy lähteä mahdollisesti kaukaakin hakemaan apua. Nämä tilanteet ovat koko perheen yhteisiä taisteluita ja yksikkönä he kaikki tarvitsevat apua haasteelliseen aikaan. Ajatus siitä, että vastaavassa elämänvaiheessa olevat perheet asuvat hoitojen aikana lähekkäin, oli minusta aivan upea.”