FI | EN

Hallitus

Säätiömme hallituksen jäsenet tuovat oman osaamisensa kautta vahvan tuen toiminnallemme. Kiitos, että olette mukana!

Hannu Wiinikainen,
hallituksen puheenjohtaja

McDonald´s yrittäjä Hannu on myös ollut mukanamme jo pitkään, alkuaikoina mm. kummiurheilijan roolissa sekä Kesäneppis-tapahtuman järjestäjänä.

”Tuen kokemuksellani ja osaamisellani toimintamme kehittämistä taloudellisesti kestävämmälle pohjalle, vastaamaan yhä paremmin perheiden tarvetta – tukea omaa lastaan sairaalassa.”

Tuomo Kotialho

Hallituksemme uusin jäsen Tuomo tuo talotekniikan ja rakentamisen ammattilaisena oman panoksensa talojen ylläpidosta huolehtimiseen – kolmen hirsirunkoisen talon sekä ison pihan ylläpitäminen vaatii monipuolista osaamista. Kolmen pojan isänä Tuomo arvostaa sitä että lapsista ja heidän läheisistä huolehditaan Talolla.

Katja Laine

Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toiminnanjohtajana toimiva Katja on ollut RML:n hallituksen jäsen jo yli 15 vuoden ajan edustaen hallituksessa säätiön suurimman potilas-/asiakasryhmän, synnynnäisesti sydänvikaa sairastavien lasten perheitä.

”Ronald McDonald Lastentalosäätiö on erityisesti meille sydänvikaisten lasten perheille muodostunut vuosien saatossa kultaakin arvokkaammaksi turvasatamaksi. Olemme olleet yhdistyksenä mukana säätiön toiminnassa sen ensihetkistä lähtien. Kaikkien synnynnäisesti sydänvikaisten lasten leikkaushoito on keskitetty Helsingin Uuteen lastensairaalaan asuipa sydänperhe sitten Tampereella taikka Ivalossa. Joskus sairaalajakso saattaa venyä päivien sijasta venyä viikoiksi tai jopa kuukausiksi. On sanomattakin selvää, että tuollaiset jaksot ovat niin henkisesti kuin taloudellisestikin äärettömän raskaita taakkoja kannettavaksi ja RML:n Talon suoman majoitusmahdollisuuden avulla, nuo hetket on hivenen helpompia käydä läpi. RML Talo on koti ja turvapaikka silloin kun oma koti on kaukana. On upeaa, että Talolla on mahdollista pysyä edes näennäisesti kiinni arjessa myös perheenä. Omalta osaltani haluan olla mukana kehittämässä Talon toimintaa ja tuoda esille erityisesti asukasperheiden kokemuksia.”

Juli Mansnerus

Oikeustieteentohtori, asianajaja Juli edustaa pitkäaikaista yhteistyökumppaniamme tuoden mukanaan oikeudellista osaamista hallitustyöskentelyyn. Juli on tehnyt pitkän uran liikejuridiikan parissa asianajajana ja lääkintä- ja bio-oikeuden tutkijatohtorina Helsingin yliopistolla. Lisäksi hän on aikaisemmin toiminut HUS:n eettisessä toimikunnassa varmistamassa lääketieteellisen tutkimusten eettisten edellytysten toteutumista.

Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy, tuttavallisemmin Dittis, on ollut RML:n pro bono -kumppani jo säätiön perustamisesta lähtien. Dittis tukee ilolla RML:n pitkäjänteistä työtä perheiden hyväksi. ”On ollut hienoa päästä mukaan tukemaan tätä tärkeää toimintaa, joka mahdollistaa vertaistuen ja perheiden yhdessä olon elämän vaikealla hetkellä. Omalla asiantuntemuksellani myötävaikutan erityisesti RML:n hyvän hallinnon toteutumiseen sekä Dittiksen voimin avustan säätiötä muissakin oikeudellista arviota edellyttävissä kysymyksissä.”

Petri Munkki

Asiakaskokemuksen, palvelumuotoilun ja digitaalisten konseptien kehittämisen ammattilainen on myös valmis tarttumaan maalauspensseliin tarvittaessa!

”Sairaan lapsen perheen tukeminen kodinomaisella ympäristöllä on ihan parasta mitä voi ihminen tehdä.”

Inger Mäenpää

Johtava ylihoitajana, HUS Lasten ja nuorten sairaudet

“ RML-yhteistyö sairaalamme kanssa alkoi kaksikymmentä vuotta sitten ja on osoittautunut todella tärkeäksi. Lapsen sairastuminen jo itsessään vaikuttaa koko perheeseen, samanaikaisesti sairaan lapsen hoito toisella paikkakunnalla aiheuttaa perheelle lisää haasteita arjen pyörittämiseen.

Uuden lastensairaalan tehtävä on huolehtia lasten ja nuorten niin perus- kuin vaativimman erikoissairaanhoidon saatavuudesta ja laadusta. Vaikka hoito olisi kuinka hyvää ja henkilökunta ammattitaitoista, tarvitsevat ja kaipaavat pienet potilaat vanhempiaan/läheisiään.

Uudessa lastensairaalassa lapsella on mahdollisuus vanhemman läsnäoloon koko sairaalajakson ajan. On silti tärkeää ja hienoa että RML pystyy tarjoamaan perheille sairaalan läheisyydestä toisenlaisen majoitusvaihtoehdon. RML Talossa vanhemmat voivat haasteellisessa elämäntilanteessa, kodinomaisessa ja rauhallisessa ympäristössä asua, levätä ja kerätä voimia yhdessä perheensä kanssa.

Sairaalan edustajana haluan vaikuttaa siihen, että ylläpidämme ja kehitämme tätä hienoa yhteistyötä jatkossakin.”

Heli Ryhänen

Urheilullinen Heli on ollut hallituksemme jäsen jo vuodesta 2006 alkaen, Food Folk Finlandin viestintäjohtaja tuo hallitukseemme vahvan viestintäosaamisensa ja pitää huolta yhteydestämme McDonald´s-ravintoloihin ympäri Suomea.

”Talo tarjoaa sairaan lapsen vanhemmille ja sisaruksille kodinomaisen paikan, jossa he voivat asua sairaan lapsen lähellä. Talossa asuvat muut perheet ovat samassa elämäntilanteessa ja tarjoavat toisilleen erittäin tärkeää vertaistukea.”

Marko Sauren

Jo yli 30 vuotta ”kultaisten kaarien” alla viihtynyt Marko on toiminut yrittäjänä viimeiset 5+ vuotta. Hänen kädenjälkensä on näkynyt niin keittiössämme piparitalkoissa kuin pihatalkoissakin mm. haravan varressa.

”Minulle on tärkeää, että voimme auttaa lapsiperheitä heidän kaikkein vaikeimpien aikojen aikana. Sairaan lapsen hoitaminen ja sen elämän jakaminen on jo muutenkin todella raskasta. Me voimme hiukan helpottaa tuota raskasta arkea tarjoamalla todella lämminhenkisen paikan asua ja nukkua.”

Anne Soininen

Anne on muutosjohtamisen ja ICT:n vahva osaaja. Säätiömme ja Talomme ydintehtävän kautta välittäminen ja empatia tekivät Anneen vaikutuksen ensikäynnillä luonamme. Neljän jo aikuistuneen nuoren äitinä perhe on hänelle tärkein.

”Toiminnassa elämän perusasioiden äärellä oleminen, kyky tukea perheitä lasten sairauden aikana kodinomaisella tavalla ja arjen toimivuuden mahdollistaminen perheen elämäntilanteen haastavalla hetkellä ovat asioita, joita haluan tukea. Hallitustyössä etenkin digitaalisen kehitysmatkan edistäminen on vahvuuteni. Vapaa-ajalla harrastan historiaa, liikkumista eri muodoissa, designia ja käsitöitä.”

Mikael Tuompo

Mikael omaa pitkän kokemuksen toiminnastamme, hän toimi mm. noin kymmenen vuoden ajan asiamiehenämme pro bonona.

”Voi vain kuvitella miten tärkeää perheiden on saada jossain ’hengähtää’ – kaukana kotoa, huolet mielessä. Lisäksi Talojen sijainti Uuden lastensairaalan lähellä, kodikkuus ja vertaistuki muilta perheiltä siinä elämäntilanteessa lienee ’helmimahdollisuus’. Upea henkilöstö on Talolla hoitanut arjen operatiivisen toiminnan, omassa roolissani hallitusjäsenenä olen keskittynyt strategian kehittämiseen”.