Taloon asumaan

Kodinomainen Ronald McDonald Talo sijaitsee alle kilometrin päässä HUS Uudesta lastensairaalasta, osoitteessa Oksakoskenpolku 6, 00250 Helsinki. Talo koostuu kolmesta erillisestä hirsirunkoisesta puutalosta, joissa on yhteensä 14 rauhallista perhehuonetta ja kussakin Talossa viihtyisät yhteiset tilat. Omalla autolla saapuville pihapiiristä löytyy maksuton pysäköintialue.

Hakeutuminen Taloon

HUS Uusi lastensairaala ohjaa perheet asumaan Ronald McDonald Talolle. Mikäli perheenne on halukas majoittumaan Talolla, olkaa yhteydessä Uuden lastensairaalan osastolle, jonne lapsenne on tulossa. Sairaala lähettää hakemuksenne asumistarpeesta Talolle. Huonetilannetta voitte itse tiedustella hakemuksen lähettämisen jälkeen 3 – 4 päivää ennen saapumistanne soittamalla Talomme toimistoon (puh. 09 – 4780 1600) arkisin klo 9 – 16.

Asumiskustannukset

Lääkärintodistuksessa mainittu lapsen huoltaja maksaa asumisestaan 15 €/vrk omavastuuosuuden. Kokonaiskustannus majoituksesta on 35,18 €/vrk/huoltaja, josta KELA maksaa yöpymisrahaa 20,18 € Suomen sairausvakuutuksen piirin kuuluville. Ronald McDonald Talo hakee Kela-korvauksen huoltajan/huoltajien puolesta (mainittava lääkärintodistuksessa). Muut perhekunnassa mukana olevat 4 vuotta täyttäneet maksavat asumisestaan 15 €/vrk.

Ethän jää yksin – apua sairaan lapsen perheelle

Sairaalan sosiaalityöntekijät ovat perheiden tukena matalalla kynnyksellä, tavoitteena on helpottaa perheen arjessa selviytymistä. Apua voi pyytää mm. jaksamiseen liittyvissä huolissa, avun järjestämisessä kotiin ja taloudellisissa asioissa. Lue lisää tästä >>

Tilaa hengähtää, rauhaa omassa huoneessa

Vehreässä pihapiirissämme Sinisessä, Keltaisessa ja Vihreässä Talossa kullakin perheellä on käytössään oma tilava huone, jossa on vakiona kolme sänkyä (huoneisiin mahtuu lisäksi lisävuode/vauvansänky), kirjoituspöytä sekä oma kylpyhuone. Huoneesta löytyvät valmiiksi pehmoiset pyyhkeet, lämpimät peitot, raikkaat lakanat, hiustenkuivain sekä tuuletin.

Talomme on rauhallinen ja kodinomainen paikka, jossa perheet huolehtivat itse päivittäisistä askareistaan kuten ruoanvalmistuksesta, henkilökohtaisten pyykkien pesusta ja oman huoneen siivouksesta. Kunkin perheen vastuulla on huolehtia yhteisöllisesti tilojen siisteydestä (roskien ulosvienti, yleissiisteys) ja perheiden tulee huomioida muut asukkaat päivittäisessä arjessa.

Tältä Talolla näyttää / 360-panoraamaesitys >>

Sujuvaa arkea yhteisissä tiloissa

Talomme on kuin hyvin varusteltu koti. Kustakin viihtyisästä Talosta löytyy rauhallisia lukusoppeja kirjoineen ja lisäksi saamme lahjoituksena sanoma- ja aikakauslehtiä (Helsingin Sanomat & HBL) perheiden luettavaksi. Yhteisissä tiloissa on mukava vaihtaa kuulumisia muiden asukkaiden kanssa. Oleskelutiloista löytyvät TV, tietokone ja pelikonsolit. Talossa on myös maksuton WIFI asukkaiden käyttöön.

Jokaisessa Talossa on myös yhteinen keittiö, joka on täysin varustettu – jokaiselle perheelle on varattu oma jääkaappi sekä kuiva-ainekaappi. Keittiössä on hyvä kokkailla isommallekin joukolle taikka keittää aamukahvit. Keittiöstä löytyy kahvia, teetä ja mausteita perheiden yhteiskäyttöön. Läheinen K-Market Töölöntori mahdollistaa ruokien kuljetuksen Talolle veloituksetta 3 x viikossa.

K-Market tilausohjeet >>

Pyykinpesua varten käytössä on pyykinpesukone, kuivausrumpu sekä hajusteettomat pesuaineet Talon puolesta. Pidemmänkin oleilun aikana arki on sujuvaa – askareita pystyy hyvin Talolla hoitamaan ja näin aikaa jää siihen mikä on tärkeintä, sairaan lapsen tukena olemiseen.

Olemme huomioineet myös sisarukset – Talolta löytyy kattavasti leluja sekä pelejä. Lisäksi tiloissamme on kaksi isoa leikkihuonetta. Turvallisesta pihapiiristämme löytyy myös leikkipaikka perheen pienimmille.

Myös saunat lämpiävät halukkaille!

Edistämme koko perheen hyvinvointia

Sairaala pitää hyvän huolen potilaasta ja me pidämme hyvän huolen perheestä. Talolla jokainen voi halutessaan levätä omassa rauhassa, mutta Talolta löytyy aina arvokasta vertaistukea ja samanlaisessa elämäntilanteessa olevia perheitä, joista saa varmasti tukea. Talolta onkin löytynyt elinikäisiä ystäviä.

Perheiden aikuisilla on mahdollisuus käydä veloituksetta kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla pihapiiristämme näkyvässä Meilahden Liikuntakeskuksessa.

Vehreässä puutarhassamme perheet voivat rentoutua kesäisin. Merellinen ympäristö mahdollistaa myös ajatusten tuulettamisen ja ulkoilun. Perheet voivat lainata Talolta käyttöönsä myös polkupyöriä, liikkuminen sairaalalle ja ulkoilu mm. Seurasaaressa onnistuu helposti.

Pihapiirimme punaisen rakennuksen päädystä löytyy Hyvän Olon huone, jossa kuntoiluvälineitä sekä ihana hierova tuoli rentoutumiseen.

Kun tulette Talolle, mitä pitää ottaa mukaan?

Meille on helppoa tulla, perheiden tulee huolehtia pääasiassa ainoastaan omien henkilökohtaisten tavaroiden ja ruokien tuomisesta.

Talojen keittiöistä löytyy sponsoreidemme lahjoittamana mm. kahvia, teetä, mausteita ja kodinhoitohuoneista tarvittavat pesuaineet. Myös lakanat ja pyyhkeet ovat Talossa valmiina.

Pieniä asukkaita varten Talosta löytyy syöttötuoleja, sittereitä, vauvansänkyjä sekä rattaita helpottamaan arkea. Sähköiset rintapumput, joihin tarvitaan oma letkusetti, löytyvät myös jokaisesta Talosta.