FI | EN

Taloon asumaan

Kodinomainen Ronald McDonald Talo sijaitsee alle kilometrin päässä HUS Uudesta lastensairaalasta, osoitteessa Oksakoskenpolku 6, 00250 Helsinki. Talo koostuu kolmesta erillisestä hirsirunkoisesta puutalosta, joissa on yhteensä 14 rauhallista perhehuonetta ja kussakin Talossa viihtyisät yhteiset tilat. Omalla autolla saapuville pihapiiristä löytyy maksuton pysäköintialue.

Hakeutuminen Taloon

HUS Uusi lastensairaala ohjaa perheet asumaan Ronald McDonald Talolle. Mikäli perheenne on halukas majoittumaan Talolla, olkaa yhteydessä Uuden lastensairaalan osastolle, jonne lapsenne on tulossa. Sairaala lähettää hakemuksenne asumistarpeesta Talolle. Huonetilannetta voitte itse tiedustella hakemuksen lähettämisen jälkeen 3 – 4 päivää ennen saapumistanne soittamalla Talomme toimistoon (puh. 09 – 4780 1600) arkisin klo 9 – 16.

Asumiskustannukset

  • vanhempi 35,18 €/vrk/hlö, josta säätiö hakee valtakirjamenettelysopimuksella Kelasta 20,18 euroa yöpymiskorvausta ja tällöin perheeltä veloitetaan vain 15 €/vrk/vanhempi
  • perheen mukana olevat yli 4-vuotiaat sisarukset 15 € /vrk/sisarus
  • muut perheen tukihenkilöt (esim. isovanhemmat) 35 € /vrk/tukihenkilö
  • perhe voi käydä kotilomalla asuessaan Talolla 2 vrk kerrallaan. Kotiloman aikana maksu huoneesta on 15 €/vrk. Huoneen ollessa tyhjillään pidempään kuin 2 vrk, huone tulee siivota ja luovuttaa pois.
  • Talossa asuva maksaa majoituksestaan myös yöpyessään sairaalassa. Lasku tulee sähköpostilla majoituksen jälkeen.

Ethän jää yksin – apua sairaan lapsen perheelle

Sairaalan sosiaalityöntekijät ovat perheiden tukena matalalla kynnyksellä, tavoitteena on helpottaa perheen arjessa selviytymistä. Apua voi pyytää mm. jaksamiseen liittyvissä huolissa, avun järjestämisessä kotiin ja taloudellisissa asioissa. Lue lisää tästä >>

Tilaa hengähtää, rauhaa omassa huoneessa

Vehreässä pihapiirissämme Sinisessä, Keltaisessa ja Vihreässä Talossa kullakin perheellä on käytössään oma tilava huone, jossa on vakiona kolme sänkyä (huoneisiin mahtuu lisäksi lisävuode/vauvansänky), kirjoituspöytä sekä oma kylpyhuone. Huoneesta löytyvät valmiiksi pyyhkeet, peitot, lakanat, hiustenkuivain sekä tuuletin.

Talomme on rauhallinen ja kodinomainen paikka, jossa perheet voivat hoitaa  päivittäisiä askareitaan kuten kokata ja leipoa, pestä hlökohtaisen pyykin ja huolehtia oman huoneen siivouksesta. Kunkin perheen vastuulla on myös huolehtia yhteisten tilojen siisteydestä korjaamalla omat jäljet (mm. roskien ulosvienti, astianpesukoneen täyttö/tyhjennys) ja näin huomioida myös muut asukkaat päivittäisessä arjessa.

Tältä Talolla näyttää / 360-panoraamaesitys >>

Sujuvaa arkea yhteisissä tiloissa

Talomme on kuin hyvin varusteltu koti. Yhteisissä tiloissa on mukava vaihtaa kuulumisia muiden asukkaiden kanssa. Oleskelutiloista löytyvät TV, tietokone ja pelikonsolit. Talossa on myös maksuton WIFI asukkaiden käytössä. Myös sauna löytyy Sinisestä ja Vihreästä Talosta.

Jokaisesta talosta löytyy hyvin varusteltu keittiö, jossa jokaisella perheellä on oma jääkaappi ja kuivatavarakaappi. Lisätietoa keittiövarustuksesta löydät alta kohdasta ”mitä pitää ottaa mukaan”.

Pyykinpesua varten (hlökohtainen pyykki) jokaisesta talosta löytyy pyykinpesukone, kuivausrumpu sekä hajusteettomat pesuaineet Talon puolesta.

Taloista löytyy kattavasti kaiken ikäisille leluja, kirjoja sekä pelejä. Sisätiloissamme on kaksi isoa leikkihuonetta ja leikkinurkkaus. Turvallisesta pihapiiristämme löytyy keinut, hiekkalaatikko ja leikkimökki perheen pienimmille. Tilava ja kaunis pihamme on koko perheen käytössä puutarhakalusteineen.

Sinisen talon leikkihuone uudistettiin 2021 Bo LKV:n toimesta yhdessä heidän designkumppaneidensa kanssa.

Kurkkaa leikkihuoneeseen tästä >>

Edistämme koko perheen hyvinvointia

Sairaala pitää hyvää huolta potilaasta ja me pidämme hyvää huolta perheestä. Talolla jokainen voi halutessaan levätä omassa rauhassa, mutta Talolta löytyy myös tärkeää vertaistukea samanlaisessa elämäntilanteessa olevilta perheiltä. Talolta onkin löytynyt monelle perheelle elinikäisiä ystäviä.

Perheiden aikuisilla on mahdollisuus käydä veloituksetta kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla pihapiiristämme näkyvässä Meilahden Liikuntakeskuksessa.

Vehreässä puutarhassamme on kiva rentoutua kesäisin ja lähistöllä on upeita reittejä ulkoiluun. Perheet voivat lainata Talolta käyttöönsä polkupyöriä.

Yhteistyökumppanimme HelsinkiMission perhekaveritoiminnasta voit lukea lisää linkin takaa. Perhekaveritoiminta

Kun tulette Talolle, mitä pitää ottaa mukaan?

Meille on helppoa tulla, perheiden tulee huolehtia pääasiassa ainoastaan omien henkilökohtaisten tavaroiden ja ruokien tuomisesta.

Talojen keittiöistä löytyy sponsoreidemme lahjoittamina mm. kahvia, teetä, mausteita, Keiju-margariinia (maidoton), Elovenan pikapuurohiutaleita, näkkileipää ja hapankorppuja.

Talosta löydät tarvittavat yleispesuaineet ja pyykinpesuaineet. Lakanat ja pyyhkeet ovat huoneissa valmiina.

Pieniä asukkaita varten Talosta löytyy syöttötuoleja, sittereitä, vauvansänkyjä sekä rattaita ja vaunuja helpottamaan arkea. Sähköiset rintapumput, joihin tarvitaan oma letkusetti, löytyvät myös jokaisesta Talosta.