Tausta

Ronald McDonald Lastentalosäätiö (RML) perustettiin vuonna 1996. Säätiön hyväntekeväisyystyön tuloksena avattiin Ronald McDonald Talo 14.3.2002. McDonald´s antoi säätiölle peruspääoman ja on edelleen mukana toiminnassamme ollen suurin yritystukija, vuosittainen tuki kattaa säätiön kuluista n. 25 %. Itsenäinen säätiö ei saa julkista tukea. Toimintamme rahoitetaan yrityksien ja yksityishenkilöiden lahjoituksilla sekä perheiden yöpymismaksuilla.

Talossa vakavasti sairaiden lasten perheet voivat asua yhdessä kodikkaassa ja turvallisessa ympäristössä lähellä HUSin Uutta lastensairaalaa.  Tähän mennessä majoittuneita perheitä onkin ollut jo yli 8000. Ronald McDonald Talo sijaitsee Helsingissä Vähä-Meilahden huvila-alueella ja koostuu kolmesta kodinomaisesta puurakenteisesta talosta, joiden hirsirungot on toimitettu Pohjanmaalta ja Hämeestä.

Yhteistyössä HUS Uusi lastensairaala

Talon tarina on saanut alkunsa perheiden tarpeesta päästä oman lapsensa lähelle hoidon aikana. Teemme erittäin läheisesti yhteistyötä sairaalan kanssa ja sairaala ohjaa kaikki perheet Talollemme. Sairaalassa ylihoitajana toimiva Petra Marjamaa kuvailee yhteistyötämme ja perhekeskeisyyden tärkeyttä seuraavasti:

”Yhteistyö perheiden ja lapsen hoitopaikan välillä on ensiarvoisen tärkeää. Lapsen sairastuminen on koko perheeseen vaikuttava tilanne. RML tarjoaa lähellä Uutta lastensairaalaa rauhallisen paikan koko muulle perheelle, mutta samalla hoidossa oleva lapsi saa omat vanhemmat mahdollisimman lähelle. Toinen vanhemmista voi myös nukkua Uudessa lastensairaalassa eli perheellä on mahdollisuus joustavasti miettiä parhaita ratkaisuja etenkin, jos hoito sairaalassa on hyvin pitkäaikaista.”

 

Tutustu tarkemmin sairaalaan

Talojen Tarina -kirja

Haluatko tietää tarkemmin kuinka kaikki aikoinaan alkoi… Miten säätiön varainkeruu eteni, ketkä ovat olleet tarinamme alkutaipaleella mukana ja mistä kolme hirsirakennustamme ovat päätyneet Helsinkiin?

Talojen Tarina -kirja kertoo nämä tiedot ja paljon  muutakin! Kirjan voit tilata 10€ hintaan lähettämällä meille sähköpostia leena.lehtovaara(at)rml.fi