FI | EN

Tausta

Ronald McDonald Lastentalosäätiö (RML) perustettiin vuonna 1996. Säätiön hyväntekeväisyystyön tuloksena avattiin Ronald McDonald Talo 14.3.2002. McDonald´s antoi säätiölle peruspääoman ja on edelleen mukana toiminnassamme ollen merkittävin yritystukijamme (vuosittainen tuki kattaa säätiön kuluista n. 25 %). Itsenäinen säätiö ei saa julkista tukea. Toimintamme rahoitetaan yrityksien ja yksityishenkilöiden lahjoituksilla sekä perheiden yöpymismaksuilla.

Talossa vakavasti sairaiden lasten perheet sisaruksineen asuvat kodikkaassa ja turvallisessa ympäristössä hyvin lähellä HUSin Uutta lastensairaalaa.  Tähän mennessä Talossa perheitä onkin ollut jo yli 9000. Ronald McDonald Talo sijaitsee Helsingissä Vähä-Meilahden huvila-alueella ja koostuu kolmesta kodinomaisesta puurakenteisesta talosta, joiden hirsirungot on toimitettu Pohjanmaalta ja Hämeestä. Etusivulta pääset virtuaalikierrokselle meille Taloon.

Yhteistyössä HUS Uusi lastensairaala

Lapsi tarvitsee vanhempaa sairauden hetkellä
– Jari Petäjä, toimialajohtaja HUS / Lasten ja nuorten sairaudet

”Lapsella tulee aina olla oikeus vanhempien ja muiden läheisten läsnäoloon sairauden hetkellä. Tämä on kantava ajatus kaikessa Uuden lastensairaalan toiminnassa. Sairaalassamme perhe saa olla yhdessä. Vanhemmat voivat olla mukana kaikissa tiloissa ja toiminnoissa ympäri vuorokauden. Vuodeosastoilla vanhempi voi yöpyä lapsen huoneessa ja leikkaus- ja anestesiaosastolla lapsen kanssa saa olla nukahtamiseen asti leikkaussalissa.

Vaikka pyrimme Uudessa lastensairaalassa siihen, että lasten ja perheiden sairaalassaoloaika olisi mahdollisimman lyhyt, ei tämä aina ole mahdollista vakavan sairauden kohdatessa. Sairaalassamme hoidetaan potilaita kaikkialta Suomesta ja kaukaa tulevilla perheillä tulee olla yhtäläinen oikeus olla sairaan lapsen tukena pitkiäkin aikoja. On äärimmäisen tärkeää, että meillä on mahdollisuus tarjota yhteistyökumppanimme Ronald McDonald Talon kautta potilasperheille kodinomainen majoitusvaihtoehto kauniissa ympäristössä, jossa koko perhe voi majoittua.

Yhteistyömme on jatkunut saumattomasti näiden 20 vuoden ajan, jonka Ronald Mc Donald Talo on ollut olemassa. Vertaistuki, talojen tarjoama rauha ja mahdollisuus elää arkea joskus kuukausienkin ajan ovat korvaamattomia voimavaroja perheille vaikeissa tilanteissa. Kun vanhemmat voivat hetken hengähtää, he jaksavat tukea lasta ja olla hänen rinnallaan.

Vaikka maailma muuttuu, ihmisten perustarpeet pysyvät. Niistä huolehtimalla autamme perheitä jaksamaan.”

Ronald McDonald Talosta Uuden lastensairaalan sivuilla

Tutustu tarkemmin sairaalaan

Talojen Tarina -kirja

Haluatko tietää tarkemmin kuinka kaikki aikoinaan alkoi… Miten säätiön varainkeruu eteni, ketkä ovat olleet tarinamme alkutaipaleella mukana ja mistä kolme hirsirakennustamme ovat päätyneet Helsinkiin?

Talojen Tarina -kirja kertoo nämä tiedot ja paljon  muutakin! Kirjan voit tilata 10€ hintaan lähettämällä meille sähköpostia leena.lehtovaara(at)rml.fi