FI | EN

Miksi yhteistyössä Ronald McDonald Lastentalosäätiön kanssa?

Teemme tärkeätä työtä perheiden hyväksi, joiden lapsi on erittäin vakavasti sairas (keskosvauvoja, sydänpotilaita, elinsiirtoja ja vaikeita syöpähoitoja).

”Lapsi ei tarvitse vanhempiaan missään niin paljon kuin sairaalassa” sanoi lääketieteen tohtori ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen ollessaan meillä vieraana. Jotta toimintamme on mahdollista tarvitsemme myös yrityksien tukea – olkoon se tuotteita/palveluja tai rahalahjoituksia. Kaikki lahjoitukset menevät aina lyhentämättöminä perheiden hyväksi.

Täältä löydät jo meitä tukeneiden yrityksien tarinoita ja tänne listamme myös jatkossa tarpeitamme. Jos haluat olla mukana kanssamme auttamassa perheitä, niin otathan yhteyttä: johanna.huhtariihi(at)rml.fi / 040-5161880.

Atria

Talojemme maalausprojektiin saimme merkittävän lahjoituksen Atrialta, heidän 25 000€ lahjoituksella katettiin Vihreän Talon maalauskulut kokonaisuudessaan! ”Yleensä pääsemme kuluttajaa lähelle tuotteidemme kautta, mutta tällä kertaa tulokulma asiaan on hiukan toisenlainen: kun perheen arki järkkyy, haluamme olla mukana mahdollistamassa kodikasta asumista sairastuneiden lasten perheille”, kertoo Atrian vastuullisuusjohtaja Merja Leino.

Lue lisää projektista >>

Lue lisää Atriasta >>

BDO Suomi

Sydämellinen kumppanimme BDO on ollut mukana aktiivisesti erilaisissa tilaisuuksissa tukien toimintaamme ja ilahduttaen perheitämme. Talojen maalausprojektia BDO tuki lahjoittajana, lisäksi he ovat mm. olleet mukana Arvoseminaarissamme ja myös jouluisin perinteisesti BDO on tuonut iloa perheille lahjoittaen yllätyspaketit niin vanhemmille, sairaalassa oleville lapsille kuin sisaruksillekin. ”People helping people achieve their dreams on BDO:n kaikkea tekemistämme ohjaava periaate. Ronald McDonald Lastentalosäätiön toiminta mahdollistaa lapselle ja heidän perheilleen tulevaisuuden, jossa päästä omia unelmiaan kohti. Yhteistyö on konkreettista ja siitä koituva hyvä on välitöntä apua sitä tarvitseville. On hienoa olla mukana toiminnassa ja auttaa vaikeassa tilanteessa olevia perheitä”, kertoo toimitusjohtaja Taneli Mustonen.

Lue lisää BDO:sta >>

Bo LKV

”Bo LKV on asumisen uudistaja. Haluamme osaltamme kantaa yhteiskuntavastuumme. Tuntuu luontevalta vaikuttaa asioihin, jotka parantavat asumisen laatua, tällä kertaa Lastentalosäätiön leikkihuoneessa. Perheet ovat kaukana kodeistaan ja tilanne on varmasti monin tavoin mutkikas. Siksi on tärkeää, että asuminen on mahdollisimman helppoa ja viihtyisää. Kaikkien Bo:n ammattilaisten osaamisen ytimessä on ymmärrys ihmisten asumisen toiveista ja tarpeista”, toteaa markkinointijohtaja Hannele Berglund.

Tutustu Bo LKV:n sivuihin >>

Lisää leikkihuoneestamme >>

Chiquita

RML Talon syntymäpäivänä, maanantaina 14.3.2022 Chiquita lahjoitti 20 senttiä jokaisesta S-ryhmän kaupasta ostetusta Chiquita-banaanikilosta lapsiperheidemme hyväksi. Kampanjatulos oli huikea – saimme erittäin merkittävän lahjoituksen. Mukana kampanjassa kaikkialla Suomessa olivat:
S-market, Prisma, Alepa ja Sale.

Coca-Cola Suomi

Meillä on ollut ilo tehdä yhteistyötä jo vuosien ajan Coca-Cola Suomen kanssa. Yhteistyön myötä vuosittaisessa golf-tapahtumassamme on saatu virkistäytyä Coca-Colan pisteellä, olemme saaneet lahjoituksena mm. joulurekkakiertueesta kertyneet pullopantit, somekampanjoiden myötä toimintamme on myös saanut kattavasti näkyvyyttä!

Tutustu Coca-Cola Suomen sivuihin >>

Diversey

”Diversey on työntekijöilleen kuin yksi suuri perhe, yhteisöllisyys sekä sosiaalinen vastuu on lähellä meidän sydäntämme. Meille onkin kunnia-asia, että olemme saaneet olla mukana tukemassa säätiötä jo useita vuosia. Arvostamme suuresti Lastentalosäätiön toimintaa ja sen tuomia mahdollisuuksia perheiden hyväksi, sillä välittäminen ja mahdollisuus olla lähellä omaa perhettä on erityisen tärkeää haastavina ajanjaksoina meidän kaikkien elämässä. Tuemme säätiön toimintaa lahjoittamalla puhdistus- ja hygieniatuotteita sekä talkoilemalla tarvittaessa mm. puutarhatöissä”, kertoo avainasiakaspäällikkö Marcus Holmqvist.

Lue lisää Diverseystä >>

Ensto

RML Talon 20-vuotisella taipaleella pihapiirin valaistus oli tullut tiensä päähän ja tähän haasteeseen tartuttiin Ensto Building Systemsiltä tarmokkaasti. ”Totta kai lähdettiin mielellämme mukaan tukemaan hyvää asiaa, Marko Martikainen Ensto Building Systemsiltä kertoo, ja jatkaa: ”koska kyseessä on näin arvokas kohde, halusimme kohteeseen jotakin erityistä. Enston valaisinvalikoimasta valikoitui pihapiiriin hyvin istuvat energiatehokkaat Maestro-valaisimet”

Tutustu Enstoon tarkemmin >>

 

FM Mattsson & Damixa

”Kun meille tarjoutui tilaisuus olla mukana auttamassa perheitä vaikeassa tilanteessa lapsen sairastaessa vakavasti, emme epäröineet hetkeäkään. Meille on sydämen asia olla mukana tukemassa tätä arvokasta toimintaa, kun Ronald McDonald lastentalosäätiö tarvitsi talojensa kylpyhuoneisiin päivitystä. Uudistuksen myötä talot saivat uuden ilmeen Damixan Silhouet ja Mora Tronic sarjan hanoilla ja suihkuilla. Meille oli tärkeää olla mukana luomassa kodinomaisia puitteita tuoden perheille toiminnallisuutta ja väriä arkeen, unohtamatta ekologisuutta eli veden – ja energiansäästöä. Sairaalan tehtävä on pitää potilaista hyvää huolta, me halusimme olla mukana pitämällä huolta potilaiden perheistä”, kertoo FM Mattsson Mora Group Finland Oy:n toimitusjohtaja Aki Helminen.

Lue lisää FM Mattssonista >>

Grundfos

”Kun meitä kysyttiin mukaan tukemaan Ronald McDonald lastentalosäätiön toimintaa oman osa-alueemme osaamisella ja heidän toimintaansa sopivalla tuotteella, niin lähdimme mukaan erittäin mielellämme myös tänäkin vuonna. Uusien Grundfos LC sarjan pumppuohjaimien ja kohteen pumppaamojen huoltosopimuksen avulla varmistamme omalta osaltamme sen että Ronald McDonald Lastentalosäätiön henkilökunta ja lapsiperheet voivat luottaa siihen että heidän jätevesi- ja sadevesikaivojensa valvonta ja toimivuus on nyt entistä toimintavarmempaa”, kertoo Seppo Stenman Grundfosilta.

Tutustu Grundfosiin tarkemmin >>

Gugguu

Juhlavuotemme kunniaksi Gugguu julkaisi oman hyväntekeväisyysmallistomme, jonka tuotot käytetään lyhentämättömänä perheidemme ja toimintamme hyväksi! Osa malliston printeissä käytetyistä kuvista on peräisin sekä lastentalon ympäristöstä, että lapsilta itseltään – printeissä näkyvät kädet kuuluvat lastensairaalan potilaalle.  ”Hyväntekeväisyystyö on osa Gugguun ydintä erilaisten yhteistöiden ja avustusten kautta. Ronald McDonald Lastentalosäätiö on tärkeä kumppani Gugguulle – olemmehan olemassa lapsia varten, aivan kuten Ronald McDonald Talokin. Lasten sairastuminen koskettaa meitä kaikkia ja olemmekin otettuja siitä, että saamme olla tukemassa yhteistyömalliston kautta niitä perheitä, joita kohtaa raskas vaihe lapsen ja koko perheen elämässä. Näissä tilanteissa tärkeintä on olla perheenä läsnä, sairastavan lapsen vierellä”, kertoo toimitusjohtaja Miia Riekki.

Tutustu Gugguun mallistoomme >>

Husqvarna

”Kun kävimme tutustumassa säätiön toimintaan, oli jo ensimmäisen vierailun aikana selvää, että haluamme tukea tätä tärkeää työtä, jota toiminnassa pyyteettömästi tehdään. Lapset, heidän vanhemmat ja sisarukset ovat kaiken toiminnan keskiössä. Se paistaa puhtaasti läpi toiminnasta ja henkilökunnasta. On myös hienoa nähdä miten moni yritys on toimintaa tukemassa – vaikka varmasti tarvetta olisi saada lisää yrityksiä mukaan.

Husqvarnan toiminnalla me pystymme tukemaan puutarhan kunnossapidon kanssa ja näin edesauttamaan talojen ja alueen viihtyvyyttä. Tulemme jatkossa tekemään ympäristön kunnostustöitä koko tiimimme voimin – siinä me olemme hyviä ja meillä on siihen mittava määrä myös välineitä osaamisen lisäksi”, kertoo myyntipäällikkö Tuomas Kuivamäki.

Tutustu Husqvarnan sivuihin >>

Kokkikartano

Kokkikartanolaiset ovat olleet mukana eri tavoin, mm. Talon maalausprojektissa sekä lahjoittaen ruokia Talon asukkaille aina juhannuksena ja jouluisin. ”Koemme, että on tärkeää olla mukana auttamassa perheitä silloin kun avuntarve lapsen sairastuessa on suuri. Koko perheen elämä saattaa olla myllerryksessä ja läheisten läsnäolo sairaan lapsen luona on ensiarvoisen tärkeää. Mukana olemalla me Kokkikartanolaiset pääsemme tukemaan perheiden yhdessäoloa silloinkin kun kotiin on pitkä matka. Arvomme on kohdella toisia kuten toivoisit itseäsi kohdeltavan, joten olemme ilolla mukana näissä talkoissa”, toimitusjohtaja Tommy Snellman.

Tutustu Kokkikartanon sivuihin >>

Lumoava & Krista Siegfrids

Elämäntähti-korusarja on syntynyt yhteistyössä laulaja Krista Siegfridsin ja Lumoava-korujen kanssa. Siroista tähtikoruista koostuva Elämäntähti-korusarja on Kristan suunnittelema ja sen avulla tuetaan säätiömme toimintaa. Tähti merkitsee Kristalle toivoa ja sitä, että elämä kantaa vaikeuksien läpi.

”Sekä Kristalle että Lumoavalaisille toisten auttaminen on ensisijaisen tärkeää ja siksi halusimme lähteä tukemaan Ronald McDonald Talon toimintaa Elämäntähti-korujemme avulla. Olemme suunnattoman iloisia ja ylpeitä siitä, että voimme omaa ammattitaitoamme hyödyntäen auttaa sairaiden lasten perheitä vaikeiden aikojen keskellä. Lahjoitamme jokaisesta myydystä Elämäntähti-korusta 5 euroa Ronald McDonald Lastentalosäätiölle” kertoo Lumoava-korujen toimitusjohtaja Mikko Pessi.

Tutustu korusarjaan >>

 

Marimekko

Marimekko on mukana perhehuoneidemme uudistuksessa lahjoittamalla tuotteitaan taloihimme perheiden iloksi.

”Marimekon missio on tuoda iloa ihmisten elämään värikkäiden kuvioidemme avulla. Toivomme, että pystymme omalla pienellä panoksellamme talojen sisutukseen parantamaan pienten potilaiden perheiden viihtyvyyttä heidän asuessaan Ronald McDonald Talolla”, kertoo Kamilla Hanslin.

Tutustu Marimekon sivuihin >>

 

Suomen McDonald´s-ketju

Ronald McDonald Lastentalosäätiö on Suomen McDonald’sin perustama. Nykyään säätiö toimii itsenäisesti, ja sillä on oma hallinto. Suomen McDonald’s-ketju on edelleen säätiön suurin tukija. Lahjoitamme säätiölle vuosittain noin 100.000 euroa. Ronald McDonald Talon perheille sairaalan lähellä tarjoama koti ja siellä asuvien muiden perheiden vertaistuki auttavat sairaalassa olevan lapsen vanhempia ja sisaruksia jaksamaan, sanoo Suomen McDonald’sin toimitusjohtaja Olli Johansson.

Lue lisää McDonald´sin Yhdemmäisyys-työstä >>

 

Meira & Kulta Katriina

Pitkäaikainen kumppanimme Meira on läsnä niin Talon arjessa kuin erilaisissa tapahtumissamme. Perheet saavat nauttia lahjoituksena saamistamme Kulta Katriinan luomukahveista sekä Meiran mausteista. Meira on myös vakiokumppanimme vuosittaisessa golf-tapahtumassamme, jossa nautitaan Segafredon kahveista pelin lomassa.

”Haluamme tukea perheitä, joiden arjessa lasten vakava sairastuminen vaikuttaa ja tuo omat haasteensa jaksamiseen. Perheiden arjen tukeminen talolla ja mukanaolo varainhankinnassa ovat meille merkityksellisiä tapoja tehdä hyväntekeväisyyttä ja tukea lapsiperheitä tässä vaikeassa elämäntilanteessa”, kertoo toimitusjohtaja Raimo Sinisalo.

Lue lisää Meirasta >>

 

 

Miele

“Sujuva arki on tärkeää etenkin silloin, kun pienikin askare saattaa tuntua ylitsepääsemättömältä. Haluamme olla tukemassa vakavasti sairaiden lasten perheitä heidän asuessaan RML Talolla, jotta perheet pystyvät keskittämään voimansa oman lapsensa tukemiseen sairaalassa” toteaa Esa Silver, Miele Oy:n toimitusjohtaja

Tutustu Mieleen tarkemmin >>

 

 

Meeat Food Tech

”Meeatin missiona on lisätä kasvipohjaisten ruokien syöntiä ja kestävää kehitystä maailmassa. Uskomme vahvasti, että nuorissa on tulevaisuus ja haluamme olla mukana varmistamassa, että heille jää mahdollisimman hyvät elinolosuhteet myös tulevaisuudessa. Tämän vuoksi Meaat tukee erilaisia hankkeita ja järjestöjä, jotka edistävät paikallisten yhteisöjen hyvinvointia.

Meaat arvostaa yhteistyökumppaneita, jotka tekevät pitkäjänteistä ja luotettavaa työtä, kuten Ronald McDonald Lastentalosäätiö. Haluamme olla mukana tukemassa säätiön tärkeää työtä lasten ja perheiden hyväksi, ja varmistaa, että jokainen lapsi saa tarvitsemansa tuen ja huolenpidon. Meaat uskoo vahvasti yhteisöllisyyteen ja välittämiseen, ja olemme sitoutuneet edistämään näitä arvoja kaikessa toiminnassamme”, kertoo Meeat Food Techin toimitusjohtaja Mikko Karell.

Lue lisää >>

Nanoksi

”Jätämme jälkeemme näkymättömän suojan, jolla on merkittävä vaikutus yhteiskuntaan ja ihmisten hyvinvointiin” – toteuttamamme itsedesinfioituvan Fotonit-pinnoituksen myötä kaikki Talon tilat käsiteltiin entistäkin turvallisemmaksi! Meille perheiden ja pikkupotilaiden terveys on ollut sydämen asia ja olemme tästä projektista erityisen otettuja. On upeaa, mitä kaikkea uudet keksinnöt mahdollistavatkaan!”, kertoo Esa Kinnunen.

Tutustu Nanoksiin tarkemmin >>

 

Unico

Unen merkitys on valtavan suuri ja sen vaikutukset ulottuvat elämän jokaiselle osa-alueelle. Unen määrä on suoraan yhteydessä niin psyykkiseen kuin fyysiseenkin suoriutumiseemme, jaksamiseemme ja terveyteemme. Unico lahjoitti perhehuoneisiimme uudet sängyt.

”Taloissa oli jo pitkään ”palvelleet” sängyt, joten saimme mahdollisuuden olla auttamassa perheitä rauhallisiin ja levollisiin yöuniin, kun elämä yllättää lapsen sairastuessa vakavasti. Ensimmäinen ajatus oli, että toivottavasti näitä sänkyjä ei monikaan perhe tarvitsisi. Uni on yksi jaksamisen perustarpeista ja meille oli kunnia olla sydämellä mukana luomassa nukkumisen mukavuuksia Ronald McDonald Talon perhehuoneisiin” toteavat Unico Finland Oy:n toimitusjohtaja Pasi Saarinen ja projektimyynnistä vastaava Maarit Paldán.

Tutustu Unicoon tarkemmin >>

 

UULA Color Oy

Yksi suurimmista viimeaikaisista projekteistamme oli kolmen talomme maalausurakka. Kaksi kesää kestäneeseen projektiin muovittomat maalit lahjoitti Uula Color. Yhteistyö on jatkunut, perhehuoneiden uusimisen yhteydessä kaikki huoneet sekä aulatilat maalataan jälleen Uulan lahjoitusmaaleilla. Uulan viestinnästä Johanna McTiernan kertoo yhteistyöstä:

”Ronald McDonald Talot on rakennettu vanhan hirsirakentamisen periaatteiden mukaisesti hengittäviksi ilman minkäänlaisia muovimateriaaleja. Hengittävä rakenne vaatii myös muovittomat maalit, sekä sisä- että ulkopinnoilla, jolloin koko rakenne pystyy hengittämään ja kosteus kulkee rakenteissa puulle luonnolliseen tapaan. Hengittävä rakenne tasaa sisäilman kosteushuippuja ja parantaa näin sisäilman laatua. Lahjoitimme taloihin maalit, koska terveessä talossa on hyvä olla, ja tätä toivomme sydämestämme kaikille Ronald McDonald Talojen asukkaille.”

Lue lisää Uulasta >>

 

 

 

Vaihtolavacom Oy

Yhteistyömme Vaihtolavacom Oy:n kanssa alkoi jo syksyllä 2020 ison maalausprojektimme yhteydessä, kun saimme veloituksetta talkoolavat viherjätteille ja risuille. ”Olemme jo useampien vuosien ajan osallistuneet erilaisiin pro bono -hankkeisiin ja näin ollen myös Ronald McDonald Lastentalosäätiön hankkeeseen mukaan lähteminen tuntui varsin luontevalta. Ensisijaisena valintakriteerinä oli tietysti Ronald McDonald Lastentalosäätiön tekemä korvaamaton työ – se on erityisen tärkeää yksilötasolla, mutta työllä on myös suurempi yhteyskunnallinen merkitys. Yhteistyöllä saadaan pienistä puroista isompia virtoja ja samalla mahdollistetaan hankkeita, jotka eivät muutoin olisi mahdollisia.

Toinen seikka, mikä teki Ronald McDonald Lastentalosäätiön kohteesta erityisen kiintoisan yhteistyöhankkeen, oli säätiön toimintamalli, jossa kaikki lahjoitukset käytetään lyhentämättömänä perheiden hyväksi. Meille Vaihtolavacom Oy:ssä on erityisen tärkeää tietää, että lahjoitukset todella käytetään siihen tarkoitukseen kuin ne ovat kerätty”, kertoo Vaihtolavacom Oy:n EHSQ- ja hallintojohtaja Satu-Maria Jauhiainen ja lisää ”Vaihtolavacom Oy:n ja Ronald McDonald Lastentalosäätiön yhteistyö on jatkunut jo neljättä vuotta erilaisten eri kokoisten projektien muodossa ja toivottavasti tulleen jatkumaan näin myös tulevaisuudessa!”.

Tutustu Vaihtolavacomiin tarkemmin >>

Vilpe

”Meille Vilpellä on tärkeää tukea alueidemme hyvinvointia ja teemme vuosittain lahjoituksia sekä vapaaehtoistyötä luonnon, lapsiperheiden, koulutuksen ja urheilun puolesta. Näissä hankkeissa arvostamme yhteistyökumppaneina luotettavia pitkäjänteistä työtä tekeviä ammattilaisia, kuten Ronald McDonald Lastentalosäätiö”, sanoo VILPEn toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen.

Tutustu Vilpeen >>