FI | EN

Erilainen hiihtolomatarina

Toisella iltatähdeltämme 10v löytyi sydämmestä korjattavaa ja odottelimme kuukausia leikkaukseen pääsyä. Joka sitten tulikin 5 päivän varotusajalla ja toki vielä viikonloppu välissä. Uudesta lastensairaalasta pyysimme majoitusta Talolle ja Talolta soitettiinkin meille parin tunnin kuluttua, että täällä on meille pitkämatkalaisille huone varattuna. Miten iso huoli tipahti sydämmeltä, miten ja millä kustannuksilla koko perhe pääsee Helsinkiin. Siitä alkoi tavaroiden pakkaus ja pitkälle matkalle lähtö. Asuimme vihreässä talossa aina toinen vanhempi sairaalassa ja toinen 9vuotiaan siskon kanssa talolla. Ruokailut, pyykinpesut ja eläminen varakodissa oli koko reissun kannalta tärkeää, että koko perhe on läsnä. Leikkaukseen joutunut erityislapsikin sai olla pari yötä talossa, ennen varsinaista leikkausta. Tämä toi hänelle turvallisuuden tunnetta, että koko muu perhe on lähellä ja hänen tavaransa ovat turvassa omassa huoneessa.

Kodin omaisuus oli myös tärkeää sisarukselle, joka kävi luistelemassa ja hiihtoakin suunnitteli lähi maastossa. Tämä sisaruksen mukana olo ja hänen tuntemuksensa oli myös otettava huomioon, samalla kun odotat tietoja avoleikkauksesta ja tehohoidon sujumisesta toisesta lapsesta. Sisarus sanoi, että onpa ihanaa olla Mäkkitalossa. Täällä on vähän niin kuin olisi kotona, tämä on varakoti. Täällä näkee muitakin lapsia ja kaikki asuu yhdessä. Tämä sisaruksen kokemus ja hän sai olla veljeä lähellä, vaikka ei osastoille päässytkään, oli hänelle tärkeää. Häntä pelotti, kuten vanhempiakin, mutta reilu viikon asuminen talolla auttoi meitä kaikkia. Talolla oli niin helppoa olla tulla ja mennä, potilaan tarpeiden mukaan. Erityislapsi sai hoitoa sairaalassa ja me saimme ”mielen hoitoa” talolla.

Unohtamatta ihanaa henkilökuntaa talolla, he ottivat aidosti meidät vastaan ja elivät meidän perheen mukana tämän ajan. Ilman talolle pääsyä, miten olisit voinut tarjota perheen toiselle lapselle rauhallisen paikan käydä läpi hänen tarvitsemaansa tukea. Sai jopa hieman omaa aikaakin, kun halusi jäädä tekemään läksyjä, kun vanhemmat vaihtoivat sairaalassa olo vuoroa.

Miten pyörittää arkea, kun oma koti on kaukana? Tämä talojen tuoma tuki suuren leikkauksen ja sairauksien keskellä perheellemme, on meille kuin lottovoitto! Kustannukset ovat inhimilliset asua ja mitä kaikkea tuolla yöpymisrahalla taloilla on tarjota. Ai niin ja se Pleikka 5 ja ihanat leikkihuoneet😍 Niistä molemmat lapset pääsivät myös nauttimaan❤️ Nyt olemme jo omassa kodissamme ja Ronald McDonald talo, on edelleen kaikkien mielessä upeana paikkana.

Ilman talojen tuomaa apua, olisi meidänkin reissu toteutunut niin, että muu perhe olisi joutunut jäämään kauas kotiin. Toipilaan kannalta, se olisi kuormittanut erityislasta aivan liikaa.