FI | EN

Maalausprojekti valmis vuoden etuajassa!

KIITOS KAIKILLE TÄMÄN MAHDOLLISTANEILLE!

Kahden kesän aikana toteutettu suuri kolmen talomme maalausprojekti on saatu nyt juhannuksena päätökseen. Talot ovat nyt kunnossa pitkälle vuosia eteenpäin ja suorastaan loistavat täydessä kauneudessaan.
Projekti on ollut taloudellisesti mahdollinen jokaisen mukana olleen yksityis- ja yrityslahjoittajan ansiosta.

Projektinhallinnan kannalta suunnittelu on ollut kaiken a ja o. Meillä on ollut ilo tehdä pro bono -yhteistyötä Rakennuttajatoimisto Venttiseiska Oy:n Sami Maavuoren kanssa, joka on pieteetillä miettinyt työn vaiheet ja huolehtinut työskentelyn hyvästä etenemisestä. Sami on useaan otteeseen käynyt toimistossa nappaamassa kahvikupin käteensä ja jatkanut matkaa keskustelemaan työntekijöiden kanssa pihalle.

Meille vastuullisuus on kaikessa toiminnassamme hyvin tärkeätä ja tästä syystä maalien toimittajaksi valitsimme UULA Color Oy:n. Talot maalattiin heidän lahjoittamilla muovittomilla pellavaöljymaaleilla, joka suojaa hirsitalojemme pintaa parhaalla mahdollisella tavalla tulevat vuodet. Vaikka pihapiirimme on suojaisa eikä kaupungin hälinää kuule, on merenranta suoraan tien toisella puolella ja tämä on rasite maalipinnoille.

Työvälineet saimme koko projektiin lahjoituksena perheyritys C.E.Lindgreniltä, joka tuo maahan mm. myös kotimaalareille tuttua Anza-merkkiä ja lisäksi heillä on myös omaa maalaustarviketuotantoa. Olemme päässeet projektin edetessä myös oppimaan paljon, mieleen jäi etenkin vierailu kesällä 2020 C.E.Lindgrenin toimitiloissa ja tehtaalla Porvoossa.

Työmaallamme Väriset Oy:n innokkaat ja osaavat maalarit saivat opastusta etenkin projektissa käytettyjen pellavaöljymaalien saloihin. Perheiltämmekin tuli pitkin projektia kiitosta nuorille tekijöille, jotka säätilan muutoksista huolimatta sateen ja paahteen aikana työskentelivät aina hymyssä suin. Totesimme, että ilmeisestikin hyvin suunnitellussa projektissa, hyvillä työvälineillä ja laadukkailla maaleilla on kiva tehdä töitä 😊

Perheiden näkökulmasta projekti on vaikuttanut elämään Talolla yllättävän vähän. Kaikki työ on tehty niin, että perheet ovat voineet elää normaalia arkea. Toisinaan Dino-nosturin ollessa pihassa pikkuiset ovat saaneet viihdykettä maalaustyön seuraamisesta.

Paitsi maalauksen osaajien kanssa, on ollut sydäntälämmittävää työskennellä kaikkien teidän kanssanne, jotka olette mahdollistaneet tämän meille. Haluamme kiittää kaikkia lahjoittajia yhdessä ja erikseen, lista on pitkä: Atria, Kokkikartano, EL-Express, Medipulssi, McCormick, Apu Juniori, Ollikaisen hirsirakennus, Coca-Cola Finland Oy, Sydänlapset ja -aikuiset, Pihla, HAVI, Scania, Vepsäläinen, Kensa, Sika Finland Oy, Honka, Seunavaarat Oy, Anne ja Timo Soininen sekä McDonald´s yrittäjät ympäri Suomen. Kohtaamiset jäivät vähiin projektiamme värittäneen koronan takia, mutta ensi vuonna Talomme täyttäessä 20 vuotta toivottavasti näemme kaikki osalliset mukana juhlissamme!

Sininen talo huono maalipinta Vierailu Uulan tehtaalla 2020 Maalaus 2020