FI | EN

Nessan tarina

Talolla kohtaamme perheitä, jotka tulevat suunnitellusti Helsinkiin lapsen sairauden myötä. Osa perheistä saapuu luoksemme myös yllättäen, äkillisen huolen keskellä. Kiitos Nessan isälle tästä tarinasta, jonka myötä täysin terveen tytön elämä mullistui hetkessä:

Nessa (15v) joutui jouluna 2023 sairaalaan ja pitkän tutkimisen jälkeen todettiin Guillain-Barrèn oireyhtymä. Pari päivää ajelin noin 300 km, vaimo oli tytön vieressä. Saatiin Ronald McDonald Sinisestä Talosta huone. Kodikas talo rauhoittumiseen, aivan sairaalan vierestä. Helpotti huomattavasti olla tytön vieressä päivittäin. Ei tarvinnut ajella pitkiä matkoja joka päivä. Henkilökunta talolla on ystävällistä ja auttoivat tarvittaessa. Nessa vietti ensimmäisen viikon Uuden lastensairaalan teholla. Kunto romahti päivä päivältä huonommaksi. Joutui hengityskoneeseen muutamassa päivässä. Viikon aikana Nessan kunto heikkeni, lihasheikkous eteni jaloista ylöspäin. Uutenavuotena Nessa oli halvaantunut kaulaan asti, menettänyt näkö- ja puhekyvyn. 

Guillain-Barrèn oireyhtymä ei ole niin yleistä nuorilla, jonka vuoksi sai siirron Siltasairaalaan teholle. Nessalle tehtiin plasmafereesi viisi kertaa, jolloin kunto lähti parempaan suuntaa. Pikkuhiljaa rupesi tulemaan liikettä ja näkö palautumaan. Hengityskoneesta päästyään puhekyky palautui nopeasti. Neljän viikon jälkeen siirrettiin lastensairaalaan kuntoutukseen. Parin viikon kuluttua pääsimme kotisairaalaan jatko kuntoutukseen. Nyt tyttö on päässyt kotiin. Yrittää aloittaa koulunkäynnin ja normaalin elämän.

Kaikkea hyvää Talolle.