FI | EN

Perhe Sieppijärveltä

Olemme perhe Kolarin Sieppijärveltä. Perheessämme on 4 jäsentä, 2 tyttöä, äiti ja iskä. Jenna tyttömme sydänsairaus vuonna -99 toi meidät Lasten- ja nuortensairaalaan. Silloiset Helsingin reissut asuimme potilashotellissa. Sairaalassa osastolla kuulimme rakenteilla olevista ”Mäkkäri-taloista”. Käyntimme Lastensairaalassa tihenivät ja saimme Talolta aina yöpaikan. Meidän kohdallamme talot valmistuivat sopivaan aikaan ja taisimme olla talossa ensimmäiset asukkaat. Helmikuussa 2002 Jennalle tehtiin sydänsiirto.

Saimme koko perhe olla talolla yöt, päivät vietimme osastolla. Tästä ajasta olemme erityisen kiitollisia, että Talot ovat olemassa! Koitti pääsiäinen -02 ja pääsimme koko perhe lähtemään kotiin, kerkesimme vielä nauttia sen kevään mahtavista hiihtokeleistä. Kuljimme alussa kontrolleissa hyvin tiiviisti ja aina yösija talolta löytyi. Aikaa kului ja kontrollit olivat enää kerran vuodessa, soitto osastolle ja yöpaikka oli Talolta sovittu. Alkutaipaleelle mahtui myös TV esiintyminen, kun MTV3 Huomenta Suomi teki juttua Taloista. Niin ja Talon avajaiset, mahtava tapaus Sakari Kuosmanen  lauloi vihreän talon parvella, Klaus Thomasson imitoi, oli Ratsupoliisit ja huikea ilotulitus. Vuosia kului ja oli hurahtanut 10 v Talojen avajaisista. Saimme kutsun juhliin, joihin lähdimme todella otettuina koko perhe. Oli huikeat 10 v juhlat.

Näiden vuosien aikana olemme tavanneet Talolla monia uusia ihmisiä ja saaneet ystäviä ympäri Suomen. Parasta Talolla asumisessa on sairaalan läheisyys, sekä muiden asukkaiden kanssa käydyt keskustelut, koska kaikkia yhdistävä tekijä on lapsen sairaus. Henkilökunta talolla on ystävällistä ja ihanaa. Kontrollit loppuivat 6v sitten Lasten- ja nuortensairaalassa Jennan täytettyä 18.
22.2.22 Jennan sydämen siirrosta on kulunut 20 vuotta.

Nyt tänä päivänä meidän Jenna on 24 v, vasta sairaanhoitajaksi/terveydenhoitajaksi valmistunut. Nykyään kontrollit ovat puolen vuoden välein Lapin keskussairaalassa.

Kaikkea hyvää Talolle!