Tyttö ja nalle (kuvituskuva)

Taloon asumaan

Ronald McDonald Talo sijaitsee osoitteessa Oksakoskenpolku 6, Meilahden huvila-alueella vajaan kilometrin päässä Uudesta lastensairaalasta. Talo koostuu kolmesta erillisrakennuksesta, joissa on yhteensä 14 huonetta. Toimisto on Sinisessä Talossa ja auki arkisin klo 9 – 16.

Näin pääset asumaan Ronald McDonald Taloon

Mikäli perheenne on halukas majoittumaan Ronald McDonald Taloon, ottakaa yhteyttä sille HYKS:n osastolle, jolle lapsenne on tulossa. Yhteydenotto kannattaa tehdä siinä vaiheessa, kun lapsenne tuloaika osastolle on selvillä. Perheiden asumistarvetta arvioidaan ottamalla huomioon lapsen sairauden vaikeusaste, perheen sosiaalinen tilanne ja matka sairaalaan. Hoitaja kysyy teiltä hakemukseen tarvittavat tiedot ja lähettää hakemuksenne Ronald McDonald Taloon. Huonetilannetta voitte tiedustella 2 – 3 päivää ennen saapumistanne soittamalla Talon toimistoon (puh. 09 – 4780 1600) arkisin klo 9 – 16.

Talolle on helppo saapua

Omalla autolla tulijoita varten Sinisen Talon edessä on pysäköintialue. Mikäli tulette Helsinkiin yleisillä kulkuneuvoilla, pääsette Taloon bussilla numero 24. Rautatie- ja linja-autoasemaa lähin pysäkki on tavaratalo Sokoksen edessä Mannerheimintiellä. Pois tulee jäädä ensimmäisellä pysäkillä Seurasaarentielle käännyttäessä.

Talossa voi asua kuin kotona

Talo on rauhallinen ja kodinomainen paikka, jossa perheet huolehtivat itse päivittäisistä askareistaan, kuten ruoanvalmistuksesta, pyykinpesusta ja siivouksesta. Kullakin perheellä on käytössään oma huone, jossa on kolme sänkyä sekä kylpyhuone. Huoneeseen saa myös lisävuoteen. Talossa on liinavaatteita ja pyyhkeitä. Yhteinen keittiö on täysin varustettu ja jokaiselle perheelle on varattu oma jääkaappi sekä tilaa ruokatarvikkeille keittiön kaapeissa. Pyykinpesua varten käytössä on sekä pyykkikone, että kuivausrumpu.

Yhteisissä tiloissa on mm. TV sekä nettiyhteydellä varustettu tietokone. Talossa on myös maksuton WIFI asukkaiden käyttöön. Koska emme käytä kenkiä sisätiloissa, on hyvä ottaa mukaan myös sisäkengät tai tossut.

Mikäli tulette myöhään illalla, kannattaa varata mukaan ilta- ja aamupalatarpeet, sillä lähimpään ruokakauppaan on matkaa vajaan kilometrin verran.

Pienen potilaan perheen viihtyminen on tärkeää

Talo sijaitsee viihtyisällä huvila-alueella, jossa perhe voi nauttia luonnon rauhasta ja loistavista ulkoilumahdollisuuksista.

Talosta löytyy Hyvän olon -huone, jossa voi kuntoilla ja rentoutua asumisen aikana. Asukkailla on myös mahdollisuus käydä kuntoilemassa veloituksetta läheisessä Meilahden Liikuntakeskuksessa.

Meiltä saa myös lippuja Jokereiden ja HJK:n runkosarjojen paikallisotteluihin. Lapsille on hyvin varustellut leikkihuoneet ja Talon pihamaalla on leikkialue keinuineen ja hiekkalaatikoineen. 

Perheenjäsenten asumiskustannukset Talossa

Lääkärintodistuksessa mainittu lapsen huoltaja maksaa asumisestaan 35,18 euroa per vuorokausi, josta Kela maksaa / voi maksaa sairausvakuutuksen yöpymisrahaa 20,18 euroa. Omavastuuhinnaksi jää siis 15 euroa/vrk. Muut perhekunnassa olevat 4 vuotta täyttäneet maksavat asumisestaan 15 euroa/vrk, josta Kela ei maksa korvauksia.