FI | EN

Sydänlasten viikko 7.-14.2.

Sydänlasten viikkoa vietetään joka vuosi ajalla 7.-14.2. Viikolla alkaa olla jo pitkät perinteet, sillä kampanjaviikkoa vietetään jo kahdeksatta kertaa. Kampanjaviikon tavoitteena on lisätä yleistä tietoisuutta synnynnäisistä sydänvioista sekä Sydänlapset ja -aikuiset ry:stä kaikkien synnynnäisesti sydänvikaisten lasten ja aikuisten sekä heidän läheistensä etuja ajavana potilasjärjestönä.

Meille pitkäaikainen yhteistyö Sydänlapset ja -aikuiset ry:n kanssa on tärkeää, yhteistyömme alku ulottuu Talomme peruskiven muurausta edeltäviin aikoihin. Suurin osa luoksemme tulevista perheistä on sydänperheitä ympäri Suomea. Toiminnanjohtaja Katja Laine on ollut hallituksessamme yli 15 vuotta, hän kertoo  yhteistyöstä:

”Ronald McDonald Lastentalosäätiö on erityisesti meille sydänvikaisten lasten perheille muodostunut vuosien saatossa kultaakin arvokkaammaksi turvasatamaksi. Olemme olleet yhdistyksenä mukana säätiön toiminnassa sen ensihetkistä lähtien. Kaikkien synnynnäisesti sydänvikaisten lasten leikkaushoito on keskitetty Helsingin Uuteen lastensairaalaan asuipa sydänperhe sitten Tampereella taikka Ivalossa. Joskus sairaalajakso saattaa venyä päivien sijasta venyä viikoiksi tai jopa kuukausiksi. On sanomattakin selvää, että tuollaiset jaksot ovat niin henkisesti kuin taloudellisestikin äärettömän raskaita taakkoja kannettavaksi ja RML:n Talon suoman majoitusmahdollisuuden avulla, nuo hetket on hivenen helpompia käydä läpi. RML Talo on koti ja turvapaikka silloin kun oma koti on kaukana. On upeaa, että Talolla on mahdollista pysyä edes näennäisesti kiinni arjessa myös perheenä. Omalta osaltani haluan olla mukana kehittämässä Talon toimintaa ja tuoda esille erityisesti asukasperheiden kokemuksia.”

Tutustu tarkemmin Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toimintaan tästä >>

Paavolan perheen ja sydäntyttö-Venlan tarinaan voit tutustua tästä >>

Kuva: Jenna Rajavuori